Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bólé receptek:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kiválasztott képeslapA kiválasztott képeslap

 

 

 

 

 

Szilveszteri bóléválogatásunkban megtalál alkoholos és alkoholmentes finom bólé recepteket, hogy igazán jó hangulat legyen a bulin.

 

 Aktív kép

 

CAMINO Punch (5 liter, kb 30 adag)
Hozzávalók: 1 kg narancs, 1 kg citrom, 5 szem lime, koktélcseresznye, 1 üveg Camino Tequila, 0.5 liter De Kuyper Triple Sec, 2 dl Fabbri Margarita szirup, 2 liter frissen facsart narancslé, 15 dkg cukor, 1 üveg Martini Brut pezsg?.

Elkészítés: A buli el?tt egy nappal, vágd cikkekre vagy karikákra a narancsot, a citromot, és a lime-ot. Tedd egy nagy bólés tálba a koktélcseresznyével együtt, szórd meg a cukorral, öntsd rá a Tequilát, a Triple Sec-et, és a Margarita szirupot, kavard át és tedd be a h?t?szekrénybe, hadd érjenek össze az ízek.
Szervírozás el?tt, öntsd hozzá a frissen facsart narancslét és a jéghideg Martini Brut pezsg?t.
Ha kell, ízesítsd még cukorral, de inkább tequilával!

 

 

 

Melon Bowl (5 liter, kb 30 adag)
Hozzávalók: 2 db sárgadinnye, 2 db narancs, 2 db citrom, 2 db lime, 2 db banán, 1 db ?szibarack konzerv (hámozott, magozott), koktélcseresznye, 15 dkg cukor, 1 üveg Stolichnaya Vodka, 3 dl De Kuyper Melon lik?r, 2 dl Fabbri Melon szirup, 2 liter ananászlé, 1 üveg Martini Brut pezsg?.

Elkészítés: A buli el?tt egy nappal, vágd cikkekre a sárgadinnyét, a narancsot, a citromot, a lime-ot, a banánt, az ?szibarackot. Tedd egy nagy bólés tálba, cukrozd meg, add hozzá a koktélcseresznyét, az ?szibarack konzerv levét, a vodkát, a lik?rt és a szirupot. Kavard át és tedd be a h?t?szekrénybe, hadd érjenek össze az ízek.
Szervírozás el?tt öntsd hozzá az ananászlét, és a jéghideg Martini Brut pezsg?t. Ha kell, ízesítsd még cukorral, de inkább vodkával!

 

 

 

BACARDI Pool (5 liter kb 30 adag)
Hozzávalók: 5 db banán, 1 db ananász, 2 db lime, 2 db narancs, koktél cseresznye, 15 dkg cukor, 1 üveg Bacardi Limón, 3 dl De Kuyper Pisang, 2 dl Fabbri Banana szirup, 2 liter ananászlé, 1 üveg Asti Martini pezsg?.

Elkészítés: A buli el?tt egy nappal karikázd fel a banánt, vágd cikkekre az ananászt, a narancsot, a lime-ot. Tedd egy nagy bólés tálba, cukrozd meg, add hozzá a koktélcseresznyét, a Bacardi Limónt, a lik?rt, és a banán szirupot. Kavard át és tedd be a h?t?szekrénybe, hadd érjenek össze az ízek.
Szervírozás el?tt öntsd hozzá az ananászlét és a jéghideg Asti Martini pezsg?t.
Ha kell, ízesítsd még banán sziruppal, de inkább Bacardi Limónnal!

 

 

 

Cuba Libre Family (30 adag)
Hozzávalók: 15 szem lime, 2 üveg Bacardi Oro, 3 liter Coca-cola

Elkészítés: Vágd cikkekre a lime-ot, tedd egy nagy bólés tálba, öntsd nyakon a Bacardi Oro-val, töltsd fel a Coca-colával és jéggel.
Kavard meg és már szervírozhatod is!

 

Caribbean New Year (5 liter kb 30 adag)
Hozávalók: 1 db ananász, 1 szem narancs, 1 szem citrom, 1 szem lime, 1 db ?szibarack konzerv, 2 szem kiwi, 1 db mangó, 1 db banán, koktél cseresznye, 15 dkg cukor, 5 dl De Kuyper Peachtree, 3 dl Monin Passion Fruit szirup, 1 üveg Bacardi Limón, 1 liter ananászlé, 1 liter frissen facsart narancslé, 1 üveg Martini Brut pezsg?.
Aktív kép

Elkészítés: Vágd cikkekre az ananászt, a narancsot, a citromot, a lime-ot, az ?szibarackot, a kiwit, a mangót, a banánt. Tedd egy nagy bólés tálba, cukrozd meg, add hozzá a koktél cseresznyét, a lik?rt, a szirupot, és a Bacardi Limónt. Kavard át és tedd be a h?t?szekrénybe, hadd érjenek össze az ízek.
Szervírozás el?tt öntsd hozzá az ananászlét a narancslét és a jéghideg Martini Brut Pezsg?t.

 

 

 

SZAMÓCABÓLÉ

25 dkg érett, egészséges erdei vagy ananászszamócát alaposan, de kell? óvatossággal lemosunk, lecsepegtetjük, és lecsumázva a bóléstálba téve 8 dkg porcukorral lecukrozzuk. Kb. negyed citrom levével és 2?3 dl borral leöntve 30 percig állni hagyjuk. Ezután hozzátöltünk 1 palack leh?tött bort, óvatosan megkeverjük és megízleljük. Végül 2 palack jegelt pezsg?t adunk hozzá (esetleg csak közvetlenül a felszolgáláskor), és poharakba töltjük. A bólésedényben visszamaradt szamócagyümölcs helyett minden pohárba 3?4 friss, mosott, apró eperszemet teszünk. A megadott mennyiség kb. 15 pohárnyi italt tesz ki.

 

 

 


?SZIBARACKBÓLÉ

2?3 nedvdús, hibátlan, nem üt?dött és nem túlérett ?szibarackot meghámozunk, húsát kis darabokra vágjuk, és bólésedénybe tesszük kevés cukorral, valamint 2?3 dl borral együtt. Ezután mintegy 50?60 percre lefedve h?vös helyre állítjuk, majd egy-másfél palack bort adunk hozzá, megízleljük, és végül egy palack pezsg?vel egészítjük ki. Fehérbor hiányában egyébként nem túl fanyar vörös bor is megfelel, egyéb tekintetben az el?z?ek a mérvadók. A megadott mennyiség kb. 15 pohárra elégséges.

 

 

 


NARANCSBÓLÉ

Egy közepes nagyságú narancs felületét 3?4 kockacukorral ledörzsöljük, hogy a héjban lev? narancsolaj egy részét a cukor magába vegye. Ezeket a kockacukrokat bólésedényben borban oldjuk föl, és hozzáadunk egy meghámozott és kb. 7?8 mm széles korongokra szeletelt narancsot. Mindegyik korongot 4 részre vágjuk. Gyengén lecukrozzuk és annyi bort öntünk rá, hogy ellepje. Kb. 30 percig lefedve, h?vös helyen állni hagyjuk, majd másfél palack h?tött bort adunk hozzá, megízleljük, és végül ? közvetlenül a tálalás el?tt ? egy palack h?tött pezsg?t öntünk hozzá. A pezsg? hozzáadása el?tt 1?2 kupica narancs- vagy mandarinlik?r nagymértékben javítja az ízt.

 

 Aktív kép

 

ANANÁSZBÓLÉ

Egy közepes nagyságú ananászt a szokott módon megtisztítunk, és kb. 8?10 mm vékony korongokra, utóbbiakat, pedig kb. 15?20 mm-es csíkokra aprítjuk. A bólés-edényben kissé lecukrozzuk, és ellepésig borral leöntve 30 percig hideg helyen, lefedve állni hagyjuk. 1?2 üveg bort teszünk hozzá, megízleljük, és közvetlenül a fölszol-gálás el?tt 1 palack h?tött pezsg?vel elegyítjük. Ez a mennyiség kb. 15?20 pohárra elégséges.

 

 

 

 



Myspace Contact Tables